Нова дума

Българин е сред жертвите на взрива в Мадрид, съобщи МВнР

zoom Българин е сред жертвите на взрива в Мадрид, съобщи МВнР

20 януари 2021

Български гражданин – мъж на 47 години, е сред загиналите при взрива на газова инсталация в Мадрид днес, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

„Посолството ни в испанската столица е било информирано за смъртта на нашия сънародник устно, по два различни канала от местната полиция. Очакваме официално писмено уведомление“, уточняват от външното ни министерство.

Най-малко трима души загинаха и още 11 са ранени при взрива на улица „Толедо“, Nº 98, който стана днес следобед. Полицията изключва версията за терористичен акт. Предполага се, че при ремонт на инсталация в сграда, собственост на католическата църква, е имало изтичане на газ, което е провокирало взрива.

В медийните информации за жертвите на взрива към 22,00 ч. испанско време не се съобщава за починало лице на 47 години. Агенция EFE твърди, че и тримата загинали са с испанска националност – сред тях са техникът на газовия котел и възрастен мъж на 85 години. Вестник „Ел паис“ цитира отдела за спешни случаи – Emergencias, към кметството на Мадрид и съобщава името на загиналия техник: Давид Сантос Муньос, на 35 години, баща на 4 деца, член на епархията.

Агениця Europaress цитира интервю на делегата на правителството в Мадрид Хосе Мануел Франко пред радио „Кадена Сер“, в което е потвърдил, че техникът, който първоначално е бил обявен за издирване, е 35-годишният починал мъж. Другите две жертви са случайно минаващи по улицата мъже, единият от които на 85 години. Те обаче трябва да бъдат идентифицирани. Според вестник „El mundo“ третата жертва е на 53 години.

Очаква се утре в руините на сградата да влязат специално обучени кучета, които да проверят за още пострадали от взрива.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: