Нова дума

Испания – принципно съгласна българите да гласуват на 2 април

zoom Испания – принципно съгласна българите да гласуват на 2 април

14 февруари 2023

Уважаеми сънародници,
На 2 април 2023 г. ще се проведат предсрочни избори за Народно събрание на Република България.
В отговор на отправено от Посолството искане за съгласие до испанската страна, на 13 февруари 2023 г. Министерството на външните работи, Европейския съюз и сътрудничеството на Испания даде принципно съгласие за провеждането на избори за Народно събрание на Република България на територията на страната.
При подготовката и провеждането на изборите през 2021 г. и 2022 г. Посолството в Мадрид осъществи ползотворно сътрудничество с българската общност и асоциациите в консулски окръг-Мадрид, които подпомогнаха своевременното осигуряване на подходящи изборни помещения и членове на секционните избирателни комисии.
В този дух, отправяме покана към всички наши сънародници, които имат желание да участват в процеса на организация и протичане на изборния ден да направят предложения за членове на секционни избирателни комисии за съответните населени места.
Както и досега, ще продължите регулярно да получавате информация за предстоящите на 2 април т.г. избори на Facebook страницата ни и на следните платформи:
- интернет страницата на мисията: https://mfa.bg/embassies/spain/
- интернет страницата на Министерството на външните работи: https://www.mfa.bg/bg/izbori-2023
Допълнителни подробности за условията и реда за образуване на избирателните секции извън страната и за назначаване съставите на секционните избирателни комисии може да откриете на официалната интернет страница на Централната избирателна комисия: https://www.cik.bg/
 
Посолство на Република България в Мадрид
Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: