Нова дума

С какви документи можем да гласуваме?

zoom С какви документи можем да гласуваме?

26 август 2022

Уважаеми сънародници,

Във връзка с предстоящото гласуване на изборите за народни представители, които ще се проведат на 2 октомври т.г., предоставяме на Вашето внимание следната информация:

Съгласно чл. 263, ал.2 от ИК, избирател, който гласува извън страната, удостоверява самоличността си с паспорт, лична карта или военна карта съгласно чл. 13, ал. 1, т. 1 и 2 от Закона за българските лични документи. В случай че срокът за валидност на документа за самоличност на избирателя е изтекъл, той се допуска до гласуване, ако представи удостоверение, издадено от дипломатическото или консулското представителство на Република България, че е подал заявление за издаване на нов документ за самоличност, за изготвянето на което е необходимо да предостави снимка паспортен формат.

Обръщаме внимание, на изборите за Народно събрание на 2 октомври 2022 г. българските граждани няма да имат възможност да гласуват с лични документи, чийто срок на валидност е изтекъл, вследствие от отпадането на закона за извънредното положение, освен в горепосочения случай.

Допълнителни подробности относно предстоящите избори може да откриете на официалната интернет страница на Централната избирателна комисия: https://www.cik.bg.

 

Посолство на България в Мадрид

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: