Нова дума

32 избирателни секции в Испания до момента

zoom 32 избирателни секции в Испания до момента

23 февруари 2021

Заявления за разкриването на 32 избирателни секции са събрани до момента в Испания за парламентарния вот на 4 април. Това показва справка в сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) две седмици преди изтичането на крайния срок. Общо 4139 българи са подали документа, с който заявяват желанието си за гласуване и биват включени в избирателните списъци.

Сигурните секции засега са в Аликанте, Аранда де Дуеро, Барселона, Бенидорм, Бургос, Валенсия, Валядолид, Витория, Гандия, Гуадалахара, Ел Ехидо, Йорет де Мар, Коядо Виялба, Куенка, Лас Палмас де Гран Канария, Леон, Лерида, Мадрид, Малага, Олерия, Палма де Майорка, Памплона, Салоу, Сарагоса, Сарон, Сеговия, Тенерифе, Торевиеха, Тудела, Фрага, Хатива и Хетафе.

Три заявления остават, за да се отвори секция в българския магазин „Санчо“ в Алкала де Енарес, две – в Сантяго ел Майор (Мурсия), 11 – в Уеркал Овера и 7 – за още една секция в Сарагоса. Желаещи да гласуват има и в българския магазин на Аточа (улица „Гутенберг“), но засега броят им е само 13, а са нужни 60 документа.

Поради строгите противоепидемични мерки в Испания е важно всеки желаещ да гласува да подаде заявление за най-близкото до него населено място, в което ще има секция. Така ще бъде включен в избирателния списък и ще гласува бързо и лесно. Линкът за подаване на онлайн заявления е: https://www.cik.bg/bg/ns2021/izvan-stranata/submit

Крайният срок е 9 март, 23 ч. испанско време.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: