Нова дума

Подаваме електронни заявления за гласуване, за да се разкрият повече избирателни секции в чужбина

zoom Подаваме електронни заявления за гласуване, за да се разкрият повече избирателни секции в чужбина

8 февруари 2021

Централната избирателна комисия уведомява българските граждани, че могат да заявят желанието си да гласуват в секции извън страната в предстоящите избори за народни представители на 4 април 2021 г., като подадат заявление за гласуване извън страната чрез интернет страницата на Комисията.

Възможността за това е налична от днес 8 февруари 2021 г., 20.00 ч. българско време, в раздел „ИЗБОРИ ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ 2021“. Ето и директният линк:

https://www.cik.bg/bg/ns2021/izvan-stranata/submit

Срокът за подаване на електронно заявление през интернет страницата на Централната избирателна комисия изтича на 9 март 2021 г., 00,00 ч. местно време.

Припомняме, че заявленията се подават за определяне на броя на избирателните секции в местата в съответната държава и за съставяне на избирателните списъци зад граница за изборите за народни представители.

За да се разкрият секции в чужбина извън дипломатическото или консулското представителство на Република България в съответната държава (за Испания това са посолството в Мадрид и Генералните консулства във Валенсия и Барселона), трябва да се съберат минимум 60 заявления.

47 избирателни секции бяха разкрити в Испания на изборите за представители от България в Европейския парламент през 2019 г. На парламентарните избори през 2017 г. броят на местата за гласуване тук бе 38.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: