Нова дума

Ето каква е избирателната активност в Испания към 13 ч.

Ето каква е избирателната активност в Испания към 13 ч.

26 май 2019

Нормално и без инциденти протича гласуването за представители от България в Европейския парламент в 16-те избирателни секции в Испания. Активността се засили към обяд. 547 души са гласували до 12 ч. на територията на консулския окръг на посолството в Мадрид. Както се очакваше, най-активни са българските гласоподаватели в Барселона и в трите СИК в дипломатическото ни представителство в испанската столица. \r\n\r\n95 сънародници са пуснали бюлетина в двете секции, разкрити в Генералното консулство на България във Валенсия.

[ Още ]

Важно за изборния ден

Важно за изборния ден

23 май 2019

Централната избирателна комисия уведомява българските граждани, които имат избирателни права и не са подали заявление за гласуване извън страната, че в изборния ден могат да упражнят правото си на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. в удобно за тях място и изборна секция извън страната, като представят документ за самоличност (лична карта, паспорт или военна карта) и декларация пред СИК извън страната (Приложение № 22-ЕП от...

[ Още ]

Адреси на избирателните секции в Испания за вота на 26 май

Адреси на избирателните секции в Испания за вота на 26 май

23 май 2019

Вижте тук окончателните адреси на избирателните секции в Испания, които ще отворят между 7,00 ч. и 20,00 ч. на 26 май, когато избираме представители от България в Европейския парламент:

[ Още ]

Кой може да гласува за българските кандидати за ЕП на 26 май

10 май 2019

Централната избирателна комисия уведомява българските граждани, които имат избирателни права и не са подали заявление за гласуване извън страната, че в изборния ден могат да упражнят правото си на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. в удобно за тях място и изборна секция извън страната, като представят документ за самоличност (лична карта, паспорт или военна карта) и декларация пред СИК извън страната (Приложение № 22-ЕП от изборните книжа).

[ Още ]

Адреси на избирателните секции в Испания за вота на 26 май (обновена)

Адреси на избирателните секции в Испания за вота на 26 май (обновена)

10 май 2019

16 секции в 13 испански града ще отворят врати на 26 май за изборите за Европейски парламент. Със свои решения посланик Иван Кондов и генерален консул Цветелин Цолов обявиха адресите на местата за гласуване за българските евродепутати. В сайта на МВнР са публикувани и избирателните списъци за Испания, сформирани с данните на лицата, подали заявления.

[ Още ]