Нова дума

Нови адреси на избирателните секции в Севиля, Сарон и Витория

10 март 2017

Със заповеди на посланик Иван Кондов са определени нови адреси на избирателните секции за парламентарните избори на 26 март в три от населените места в Испания, в които българите ще могат да гласуват.

В Севиля (секция № 322300172) ще може да се гласува в Centro Cívico San Fernando на адрес: calle Don Fabrique, 59 – 41009 Sevilla. Промяната е предизвикана от предложение на кметството за безплатно отдаване под наем на новото помещение.

Секция № 322300171 в Сарон е преместена в съседното кметство. Тя ще бъде в сградата на Ayuntamiento de Santa Maria de Cayon, която се намира на адрес: Barrio El Sombrero, s/n – 39694 Santa Maria de Cayon (Cantabria). Смяната на мястото за гласуване се налага, тъй като първоначално предложеното от кметството помещение впоследствие е отдадено под наем на трето лице, което не се е съгласило да го преотстъпи.

Решение на кметството във Витория-Гастейс, с което се информира, че са възникнали непредвидени усложнения по отношение на достъпа до първоначално предложеното от тях помещение за гласуване, променя адреса на избирателна секция № 322300151. Сънародниците там ще могат да гласуват в Centro Civico Iparralde 2 на адрес: c/ Reyes Catolicos, 15 Aq – 01002 Vitoria-Gasteiz.

Припомняме, че изборният ден започва в 7.00 ч. местно време на 26 март и продължава до 20.00 ч.

Когато в 20,00 ч. местно време пред изборното помещение има негласували избиратели, председателят и секретарят на секционната избирателна комисия установяват техния брой и самоличност. Негласувалите избиратели предават документите си за самоличност на комисията. Тези избиратели се допускат до гласуване след 20,00 ч., но не по-късно от 21,00 ч. местно време.

Право да гласуват в изборите за народни представители имат български граждани, които са навършили 18 години към деня за гласуване включително, не са поставени под запрещение, не изтърпяват наказание лишаване от свобода и имат валиден документ за самоличност – лична карта или паспорт.

***

Тук може да видите адресите на всички избирателни секции в Испания.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: