Нова дума

Освобождаване от българско гражданство, свидетелство за съдимост, документи за самоличност

zoom Освобождаване от българско гражданство, свидетелство за съдимост, документи за самоличност

10 януари 2019

Чрез страниците на „Нова дума“ генералният консул на Република България във Валенсия Цветелин Цолов отговаря на читателски въпроси. Ако и вие имате питания, свързани с консулските услуги, може да ни пишете на имейла ни novaduma@yahoo.es. В този брой отговорите са за освобождаване от българско гражданство, за освобождаване от българско гражданство, свидетелство за съдимост, документи за самоличност.

Въпрос 1:

Драги г-н Цолов,

Може ли да разясните процедурата за освобождаване от българска националност, след придобита испанска? Може ли да се направи в консулството и какви документи трябва да приготвя? Има ли такса за това и колко време отнема издаването на указа?

Очаквам отговорът ви с нетърпение.

Благодаря!

Димитър Асенов

Въпрос 2:

Здравейте, „Нова дума“!

Искам да попитам при издаване на документ за самоличност на дете дали трябва да присъстват и двамата родители? Ако единият не може, какво трябва да се направи?

Предварително благодаря!

Цветан Игнатов

Въпрос 3:

Здравейте, „Нова дума“!

Живея на Канарските острови и тъй като не мога да пътувам до някое от консулствата, вероятно ще извадя декларация за пътуване на детето ми само при испански нотариус. Трябва ли да я превеждам и легализирам след това, за да важи за пред българските гранични власти?

Поздрави!

Стела Недялкова

Въпрос 4:

Здравейте, г-н  Цолов!

Трябва ми свидетелство за съдимост. Мога ли да го извадя от консулството? Каква е таксата и за колко време става?

Благодарности за вниманието!

Алекси Петров

Въпрос 5:

Здравейте, г-н  генерален консул!

Бих искал да попитам каки документи са ми нужни, за да си подам заявление за паспорт и лична карта, след като откраднаха моите? Ако нямам тук акт за раждане. Какво трябва да направя?

Поздрави!

Христо Каменов 

 

Отговорите на Цветелин Цолов - генерален консул на Република България във Валенсия, може да намерите в брой 618 на "Нова дума".

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: