Нова дума

Край на плащането в брой в консулствата в Мадрид и Валенсия

zoom Край на плащането в брой в консулствата в Мадрид и Валенсия

15 ноември 2018

От 1 януари 2019 г. всички такси и услуги в двете български консулски служби в Испания - в Мадрид и Валенсия, ще се плащат само с банкови карти. Това съобщиха за "Нова дума" от посолството. ПОС терминали бяха инсталирани в двете консулства през август миналата година, като имаше възможност и за двата типа плащане - в брой и с дебитни и кредитни карти. След Нова година обаче всички такси ще минават по банков път. Ето пълният текст на съобщението:

Уважаеми сънародници,

Информираме Ви, че във връзка с прилагането на Закона за ограничаване на плащанията в брой и на основание Закона за финансово управление и контрол в публичния сектор, считано от 01/01/2019 г., Посолството на Република България в Мадрид и Генералното консулство на Република България във Валенсия ще преминат към режим на безкасови разплащания, като приходите от консулски услуги и такси ще се генерират изцяло по банков път чрез картови плащания на наличните в        консулските служби ПОС-терминали .

Приходи и плащания в брой ще се приемат по изключение само в екстрени случаи. Предварително ви благодарим за разбирането и съдействието!

от Посолството

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари:


  1. PENCHOV 19/11/2018

    Приравнете таксите в левова равностойност , какво е това 30 евро 50 евро , в България заверката на едно пълномощно струва 6 лева , нали посолството се счита за българска територия, има хора които идват от далеч плащат път отиване връщане 100 евро 30,40,евро в посолството , и едно пълномощно ти излиза 200 евро , да ,да 200 евро нали ще си купиш нещо за ядене ,цял ден ще стоиш там , ние като сме дошли в Испания не сме станали милионери . Благодаря.


  2. Magi 21/11/2018

    Taka e da namaliat tia taksi ...eh zagubena darzava eh vsichko e za lichni oblagi koi znae kvo praviay s tia pari i kade otivat ako shte ne postterminal da slozat a neznam kvo se taia


  3. Диди 30/11/2018

    Хора, как да ви направят таксите в лева като в България, като тези хора от посолството също работят в чужбина, и взимат заплати в Евро? Все пак те работят тук за улеснение на нас българите...