Нова дума

Запазване на час за смяна на документи – само по телефона

18 октомври 2018

В редакцията на в. „Нова дума“ получихме сигнали от наши читатели, че в интернет страницата http://consulatebg.eu няма възможност за запазване на часове за издаване на лични документи в двете консулски служби в Испания – в Мадрид и във Валенсия. Обърнахме се за повече информация към посолството, откъдето обясниха следното:

 

„Информираме ви, че към настоящия момент услугата „eBDS”, която за известен период от време беше в изпитателен режим в Посолството в Мадрид и в Генералното консулство във Валенсия, поради технически причини не функционира.

След въвеждането на новата локална компонента на Националната визова информационна система (НВИС) в ДП-Мадрид и в ГК-Валенсия вече няма възможност за автоматично въвеждане на данните в НВИС чрез изчитането на т.нар. QR-код от заявленията за лични документи, които се попълват онлайн в интернет страницата  http://consulatebg.eu и се разпечатват от гражданите.

Горното налага възможността за запазване на часове и подаване на заявления за лични документи чрез услугата  „eBDS” да бъде суспендирана. 

Молим гражданите, които желаят да запазят приемен ден за подаване на заявления за български документи за самоличност, да се свържат с нас, използвайки дежурните телефони на Посолството, какъвто е установеният ред към момента.

 

С уважение,  

Посолство на България в Мадрид

Консулска служба“

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари:


  1. Георги 21/10/2018

    Австралийците по телефон подават и по поща получавт! Ало България държава от кой свят сме?


  2. neli ninova 23/10/2018

    Rumacite podavat dukomenti lichno,no mogat da im badat izprateni po poshtata.Taka sakrashtavat edno hodene po makite.