Нова дума

Нова политика за багаж на Wizz Air и Ryanair

zoom Нова политика за багаж на Wizz Air и Ryanair

7 септември 2017

Авиокомпанията Wizz Air съобщи, че от 29 октомври 2017 г. няма да начислява допълнителни такси за пренос на голям ръчен багаж в кабината на самолета за всички полети на Wizz Air, както прави в момента.

Това означава, че пътниците ще имат право да носят на борда един ръчен багаж с размери 55x40x23см. Тази чанта се включва в цената на билета, което е 50% увеличение на размера в сравнение с предишната големина разрешен безплатен багаж.

Клиентите, пътуващи на 29 октомври 2017 г., и след тази дата, които вече имат закупен ръчен багаж директно през каналите на Wizz Air ще получат 120% от платената сума, като кредит по техния WIZZ профил. Проучване за удовлетвореността на клиентите, показва, че повече от 80% от пътниците на Wizz Air оценяват компанията високо по отношение на приятелското и професионално обслужването на борда. Wizz Air постоянно се вслушва в обратната връзка на клиентите и вярва, че новата политика за ръчния багаж ще подобри още повече WIZZ пътуването.

Авиокомпанията обяви също нова опция към услугата WIZZ Priority. За всички полети WIZZ Priority тя включва:

• Качване с предимство на борда.

• Пътниците могат да носят в кабината една допълнителна малка чанта (с максимални размери 40x30x18cm).

• От 29 октомври гарантиране, че ръчният багаж ще бъде разположен в кабината (също за пътниците при покупка на WIZZ Go, WIZZ Plus и WIZZ Privilege Pass).

Междувременно и нискотарифният авиопревозвач Ryanair обяви въвеждането на нова политика за багажа на пътниците в самолетите. От ноември авиокомпанията намалява цената на чекирания багаж от 35 на 25 евро, като междувременно багажът се увеличава от 15 до 20 килограма.

Цената ще бъде по-ниска само при закупуване на багаж по време на резервацията. Регистрираните чанти, направени след времето на резервацията или на летището, ще се таксуват 40 евро. 
 
Само клиентите с приоритетно обслужване ще имат право на две чанти кабинен багаж в самолета. Всички останали ще могат да носят по една малка чанта на борда, а другата трябва да бъде в багажното отделение на летателната машина безплатно, напомнят от Ryanair. 
 
Промяната се въвежда, за да се намали броят на закъсненията на полетите, дължаща се на прекалено многото пътници, които носят по две чанти ръчен багаж. За целта пътниците ще се редят на две опашки - приоритетни клиенти с две чанти, и неприоритетни - само с една чанта. Пътниците с бебета могат да носят на борда малка чанта (до 5 кг).
 
За да се ползват с приоритет, пътниците ще трябва да заплатят допълнително 5 евро. Те могат да го направят и след резервацията - до 1 час преди времето на излитане на самолета. 
Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: