Нова дума

Фирми за подбор на персонал

15 ноември 2012

В Испания има значителен брой агенции, специализирани в подбор на персонал. Добре е да познавате най-важните, защото именно към тях се обръщат най-големите работодатели, когато имат вакантни места.

Повечето от тези фирми са ЕТТ – зад това съкращение стои наименованието “empresa de trabajo temporal” (фирма за временна заетост). Чрез такава агенция можете да намерите ангажимент не само за няколко часа, ден или месец, но и за дълъг период. Важно е да знаете, че договорът се сключва с тази фирма и вие ставате неин служител, а не на компанията, където на практика ще извършвате дейността. Например, ако чрез определена агенция ЕТТ, започнете работа като шофьор във фирма, вие сте работник на агенцията. На нея й плаща фирмата за това, че са й предоставили служител. Съответно, вашата заплата е по-малка, отколкото ако се трудите директно за работодателя.

Въпреки че работата за фирмите ЕТТ има своите недостатъци – по-малко заплащане, кратки договори, несигурност, – все пак е добро начало, когато нямате друг вариант. А и често се случва така, че ако работодателят хареса един служител, след първите месеци му предлага директен договор.

 

Целият текст е публикуван в брой 464 на "Нова дума".

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: