Нова дума

5000 лв. заплата за ръководители на полети

1 ноември 2012

На интернет адрес http://atcos.bg/ Държавното предприятие „Ръководство на въздушното движение” (ДП РВД) – София, организира кампания за набиране на потенциални кандидати за обучение за ръководител на полети (РП).

Квалифицираният ръководител на полети има задължението да осигури безопасното и експедитивно движение на потока от въздухоплавателни средства по въздушните трасета, около и на летищата в София, Варна, Бургас, Горна Оряховица и Пловдив. Работният процес на всеки ръководител на полети протича в даването на инструкции на пилотите за промяна на височината, скоростта и курса, за да се спазват установени норми за сепарация между въздухоплавателните средства, да се избегнат инциденти и да се намали закъснението. В своята работа ръководителите на полети използват специализирана техника и оборудване, в това число модерни системи за управление на въздушното движение, предоставящи радарна картина, която изобразява радарна и полетна информация, и съвременно комуникационно оборудване.

Кампанията за набиране на кандидати е насочена към мотивирани млади хора до 30 години, българи или от страна-членка на ЕС (ако имат професионално ниво на владеене на български език).

 

Целият текст е публикуван в брой 462 на "Нова дума".

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: