Нова дума

В Испания имат нужда от 10 000 компютърни експерти

1 ноември 2012

Кризата и зачестилите компютърни престъпления отвориха нова ниша за работа, но не за тези, които извършват измамите в интернет, а за онези, които ги предотвратяват и помагат след това за разследването им.

Наскоро медиите съобщиха, че Испания има нужда от повече от 10 000 експерти по информационни технологии, които да работят с отделите на полицията за киберперстъпления. Освен много добри специалисти в електрониката, те трябва да имат познания и по отношение на правните и методологически аспекти за изготвяне на експертизи за компютърните измами.

Необходимостта от подобни специалисти бе доказана и от специалния курс, организиран в Universitat Politècnica de València със съдействието на Asociación Nacional de Tasadores y Peritos Informáticos (ANTPJI). На него бяха представени последните техники, модерните устройства и програми за изработването на легални доклади за киберпрестъпления, които да бъдат използвани в съда. По време на курса бе подчертана и ролята на експерта по компютърни престъпления в съдебните процеси за интернет измами и кражби.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: