Нова дума

В списъка на най-добрите места за работа

29 октомври 2015

В тазгодишния списък на най-добрите места за работа – „Best Multinational Workplaces 2015“ – изработен от консултантската фирма Great Place to Work, са включени три испански мултинационални компании: Telefónica, BBVA и Atento са най-добрите за работа испански предприятия. Фактически в престижната класация Испания заема второто място след САЩ. По условия на труд и работна среда консултантската фирма поставя начело Google, SAS Institute, W. L. Gore, NetApp и Telefónica.

Специфичният „ранкинг“ изследва 6641 компании с общо над 12 милиона служители в 47 страни. Изводите са на основата на въпросници към служителите и работниците в тези компании, допълнени с одитен анализ на управленческата култура на предприятията. Въпросниците са много подробни; те включват отношението на хората към компанията, дали им харесва да работят в нея, с удоволствие ли ходят на работа, имат ли достатъчни условия за труд, отнасят ли се ръководителите добре с тях, сигурни ли са за бъдещето си в компанията, доволни ли са от възнаграждението и т.н.

Според фирмата Great Place to Work изследването на най-добрите компании в света показва, че предприятията „не трябва да подценяват важността на екипния дух, както и насаждането на компактна общност на работното място“.

Разнообразието на предприятията (високи технологии, информатика, козметика, химия, търговия, финансови услуги, медицинско обслужване и др., включени в тазгодишното издание, показва, че „което и да е работно място може да бъде отлично“, пише в заключение консултантската фирма.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: