Нова дума

Коледен афиш с над 150 прояви

Коледен афиш с над 150 прояви

20 декември 2012

Богата културна и развлекателна програма е подготвило за жителите и гостите на Мадридска автономна област регионалното правителство. От 21 декември до 7 януари 2013 г. ще има за всеки по нещо – за малки, за големи и за цялото семейство. В афиша се открояват 45 спектакъла (театър, танци и музика), 23 изложби и 50 други прояви – турове, кръжоци, разказване на приказки – в музеи, библиотеки и култури центрове на територията на 55 населени места.

rn

Задължителна спирка е традиционното Рождество – на исп. Belén – във вътрешния двор на седалището на автономното правителство, Casa Real de Correos на „Пуерта дел Сол”. Библейската сцена е разположена на 160 кв. м, включени са 700 фигури, а над 60 души от Асоциацията на майсторите на рождественски сцени са участвали в изработването с общо 5000 часа доброволен труд. Използвани са естествени материали като дърво, мъх, пясък, вода, над 30 растителни вида.

rn

Може да разгледате Рождеството безплатно от 10 до 21 ч. всеки ден до 6 януари (на 24 и 31 декември – до 18 ч., на 1 януари ще бъде затворено).

rn

Ако имате деца и сте свободни на 3 и 4 януари, посетете Замъка „Мансанарес”. В тези два дни там ще ги очакват, между 12 и 14 часа, тримата влъхви (Reyes Magos), за да получат лично купища писма с желания за подаръци.

rn

Пълната празнична програма ще намерите в интернет: www.madrid.org/agenda-cultural.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: