Нова дума

3 март в Щаба на НАТО в Мадрид

3 март в Щаба на НАТО в Мадрид

8 март 2012

На 1 март в Щаба на съюзното командване на НАТО в Мадрид тържествено бе отбелязан Националният празник на България – 3 март, съобщи временно управляващият посолството в Мадрид Албена Воденичарова, която бе специален гост на церемонията. Присъстваха 250 военнослужещи от 16 страни членки на НАТО и на 2 страни по Програмата ПзМ.

Командващият щаба генерал-лейтенант Алфредо Кардона Торес направи преглед на присъстващите, след което заедно с ръководителя на посолството постави венец на паметната плоча на загиналите военнослужещи от страните-членки на НАТО. Под звуците на националния ни химн бе издигнат българският флаг.

Слово по повод Националния празник на Р България произнесе старшина Рая Стоянова (ВВС), представител на българския контингент в Щаба. В контингента има общо трима представители на България. Единият от тях – подполковник Цветан Каменов (СВ), в момента е на мисия в Афганистан. Към Агенцията на НАТО по комуникации е стaршина Димитър Димитров (СВ).

Бяха раздадени мартеници на всички присъстващи.  

С подкрепата на посолството беше направена кратка видео презентация за България и бяха раздадени плакати и дискове с българска музика. Гостите опитаха наши вина и ястия.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: