Нова дума

Говорим по телефона в 124 метростанции

Говорим по телефона в 124 метростанции

2 февруари 2012

След като бяха инвестирани един милион евро, седем нови станции по линиите 2, 5 и 9 на столичното метро бяха снабдени с необходимата инфраструктура, за да предлагат покритие за разговори от мобилни телефони. Сега в общо 124 спирки на метрото може да се говори по телефона - 22 са по линия 5 и 20 са по линия 6. Сред тях са станциите с най-голям поток от пътници - Sol, Nuevos Ministerios, Avenida de América, Atocha.

Това заяви новият съветник, отговарящ за транспорта и инфраструктурата в регионалното правителство, Пабло Каверо. В неделя, 29 януари, той посети станцията Cruz del Rayo – една от новите с тази придобивка.

От услугата са облагодетелствани половината от пътниците, които използват всекидневно този обществен транспорт – над 1 милион души. Новите метростанции са Santo Domingo (линия 2), Puerta de Toledo и La Latina (линия 5), Duque de Pastrana, Pío XII, Concha Espina и Cruz del Rayo (линия 9).

През тази година метростанциите с телефонно покритие ще станат 136. Предвижда се през 2013 г. то да обхване 50% от мрежата на метрото (150 спирки) – 1,5 милиона пътници дневно. За целта ще бъдат инвестирани 19 милиона евро.

Компанията Metro de Madrid вече започна да провежда информационна кампания за степента на покритие в отделните спирки, както и за “отговорно използване на мобилния телефон, особено във вагоните, за да се безпокоят другите пътници”. На входа на спирките с покритие ще бъде поставен указателен знак “Станция с мобилно покритие”, написан на испански и английски.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: