Нова дума

Линия 12 на метрото в Мадрид затваря за ремонт между Getafe и Móstoles Central

zoom Линия 12 на метрото в Мадрид затваря за ремонт между Getafe и Móstoles Central

28 юли 2018

От днес до 14 октомври част от линия 12 на метрото в Мадрид ще бъде затворена поради ремонт. Инфраструктурата на северната отсечка на Metro Sur между станциите Juan de la Cierva в Getafe и Móstoles Central ще бъде заменена с такава от нова технология, като целта е метрото да стане по-модерно, по-сигурно и по-удобно, информират от областното правителство. Ремонтните дейности през тези 2,5 месеца ще бъдат постоянни – 24 часа на ден, 7 дни в седмицата.

Между 17-те спирки по линията на метрото в Getafe, Leganés, Alcorcón и Móstoles ще се движат специални автобуси с номера SE1: Juan de la Cierva – Puerta del Sur и SE2: Puerta del Sur – Móstoles Central. Разписанието им е ежедневно, на всеки 7 минути между 06:00 ч. и 23:00 ч. и на всеки 13 минути в интервала от 23:00 ч. до 01:30 ч.

Освен това, пътниците могат да ползват и междуградските автобуси 450 (Getafe – Leganés – Alcorcón), 488 (San Nicasio (Leganés) – Getafe Norte), 520 (Alcorcón – Móstoles), 526 (Fuenlabrada – Móstoles Central) и 527 (Móstoles Central – Loranca (Fuenlabrada), както и влаковете на къси разстояния ренфе с номера C-3 (Aranjuez–Atocha–Sol-Chamartín–El Escorial); C-4 (Parla–Atocha-Sol-Chamartín–Cantoblanco–Alcobendas/San Sebastián de los Reyes/Colmenar Viejo) и C-5 (Móstoles El Soto–Atocha–Fuenlabrada-Humanes).

За ремонт от днес до 2 септември затварят и метростанция Banco de España на линия 2, като ще се извършат ремонтните дейности в отсечката до m. Sevilla. Последната е затворена от месец април и се очаква да отвори отново през април 2019 г. За 5 седмици от днес няма да има обслужване и между спирките на линия 2 Retiro и Sol.

От 13 август за около седмица ще бъде затворена и метростанцията Gran Vía на линия 1 на метрото

До 1 септември продължават ремонтните дейности по линия 9 на метрото между Arganda del Rey Avenida de América, а до 15 септември – по линия 7 между Estadio Metropolitano и Hospital de Henares.

Летните ремонти на метрото в Мадрид обхващат 47 спирки и общо 62,3 км мрежа, като се реновират тунели, перони, платформи с релси и др., като очакванията са да се подобри качеството на обществения транспорт в автономна област Мадрид.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: