Нова дума

Кметството на Мадрид приветства чуждестранните студенти

zoom Кметството на Мадрид приветства чуждестранните студенти

20 октомври 2016

На 1 октомври емблематичната сграда на Кметството на Мадрид – Паласио де лос Сибелес, отвори врати, за да приветства с „добре дошли“ млади хора от 149 националности, включително българи, които са избрали да продължат висшето си образование в област Мадрид.

На второто издание на Madrid Student Welcome Day бяха поканени да вземат участие изтъкнати представители на испанските политически, бизнес и академични среди, журналисти и дипломатическия корпус.

Сърдечни думи и пожелания към студентите отправиха представители на фондации и на известните спортни клубове „Реал“ – Мадрид и „Атлетико де Мадрид”, генералният директор по туризма на Автономна област Мадрид,  ректорът на столичния университет „Комплутенсе“ и кметът на Мадрид Мануела Кармена. В приветствията си те насочиха вниманието към различни теми като трайната взаимовръзка между студентите и спорта, утвърждаването на актуалната тенденцията за повече „студентска мобилност”, изграждането на едно ново културно съжителство и процесите на интернационализация в много области на човешката дейност. Всички изказали се единодушно наредиха Мадрид сред най-гостоприемните, атрактивни и космополитни градове в света.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: