Нова дума

1,3 милиона евро за интегриране на имигранти

1,3 милиона евро за интегриране на имигранти

10 юли 2014

През тази година автономното правителство на област Мадрид заделя 1 милион и 315 хиляди евро за субсидиране на проекти на асоциации, чиято цел е да допринесат за подобряването на условията на живот на имигрантите, застрашени от обществено изключване, както и да помогнат за тяхната социална и трудова интеграция.

Това сподели съветникът по социалните въпроси в регионалния кабинет Хесус Фермосел при връчването на дипломите на 41 участници в курса за професионална подготовка на инвалиди и възрастни. Там беше кметът на Алкала де Енарес Хавиер Бейо и Гонсало Ортис Ласаро– генерален директор по имиграцията в областта. Курсът е организиран от Общата фондация на Университета в Алкала, която получи помощ от автономното правителство в размер на 30 000 евро. Инициативата беше реализирана и със съдействието на общината в града на Сервантес.

Фермосел посочи, че това е второто издание на курса. “В първото участваха 44 души, които добиха професия и получиха възможност да намерят работа, ориентирани от кметството на града”, каза той.

 

Пълният текст е публикуван в брой 509 на "Нова дума".

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: