Нова дума

Антропологичният музей представя спектакъла „КУКЕРИ – българският карнавал”

Антропологичният музей представя спектакъла „КУКЕРИ – българският карнавал”

20 февруари 2014

На 22 февруари (събота) от 20.30 ч. Националният антропологичен музей в Мадрид ще бъде домакин на премиерата на спектакъла „КУКЕРИ – българският карнавал”, представен от танцова формация „Родина” – Сеговия.

Входът е свободен, до запълване на залата, като е задължително представянето на покана. Тази покана може да се получи след 19 ч. в деня на спектакъла от билетната каса на музея, като 1 човек може да получи максимум 2 покани.

Националният антропологичен музей в Мадрид се намира на c/ Alfonso XII, 68, срещу Аточа. Транспортът е много удобен: metro Atocha y Atocha RENFE (L-1), всички линии на cercanías и автобуси 6, 7, 10,14,19, 24, 26, 27,32, 34, 45, 85, 150 и C.

„Асоциация „Родина” – Сеговия, получи покана от директора на музея по повод карнавалните празници, включени в програмата на музея за тази година, част от които е и представянето на този български обичай. България – в лицето на ансамбъла ни – участва за първи път в историята на музея и за нас е чест да споделим този факт с нашите сънародници. За нас ще бъде чест заедно да изживеем вълнението, тръпката и гордостта да представим този спектакъл,  показващ един български обичай от нашия фолклор, който безспорно е уникален фактор в испанската култура”, сподели президентът на асоциацията Веселина Маринова.

„През 2014 година ще изживеем карнавалът „Кукери”, популярен в България и продължаващ една повече от 4000-годишна традиция”, обявяват в поканата от Антропологичния музей.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: