Нова дума

Субсидии в област Мадрид за наемане на безработни

13 юни 2013

Започна приемането на молби за искане на помощи от предприятия, частни организации с нестопанска цел и аутономос с цел да се засили връщането на трудовия пазар и трайното им присъствие на него на безработни чрез т.нар. “Програма от стимули за наемане в област Мадрид”, която е осигурена с 26 милиона евро. Програмата беше приета от регионалното правителство на 23 май.

[ Още ]

Безработните в Мадрид, получаващи обезщетения, ще работят по 6 месеца за общините

13 юни 2013

Новата Програмата за професионална преквалификация на безработните чрез осигуряване на временна заетост и социално сътрудничество към Plan de Empleo del Gobierno regional в Мадрид ще дава възможност на безработните, които получават обезщетение (т.нар. „паро”), да работят за общините за не повече от 6 месеца.

[ Още ]

Проект Travesía за безработни имигранти

Проект Travesía за безработни имигранти

2 май 2013

Българо-испанската асоциация “Кирил и Методи” пое инициативата да разработи проекта Travesía – пътеводител за социално-трудово включване на безработни имигранти. Проектът е финансиран от Европейския социален фонд и от Съвета по социалните въпроси.

[ Още ]

Половината от безработните в област Мадрид – без помощи

4 април 2013

Все повече безработни, все повече безпомощни. Половината от безработните в област Мадрид вече не получават никаква публична подкрепа – нито обезщетение (средно 888 евро месечно), нито помощ (426 евро). Това сочат данните на проучването на активното население и на Министерството на заетостта и социалното осигуряване.

[ Още ]

Броят на чужденците намалява

Броят на чужденците намалява

21 март 2013

На 1 януари 2013 г. в област Мадрид са били регистрирани 1 000 108 чужденци; те представляват 15,26% от цялото население на региона (5 554 957). В сравнение със същата дата на 2012 г. броят на жителите, които не са родени в Испания, е намалял с 47 066 души – 0,7 процента. Това съобщи на пресконференция съветникът по социалните въпроси към автономното правителство Хесус Фермосел, който представи новия доклад за чуждестранното население, регистрирано в областта...

[ Още ]