Нова дума

2500 евро за създаването на нов бизнес

2500 евро за създаването на нов бизнес

13 ноември 2014

Президентът на автономна област Мадрид Игнасио Гонсалес заяви пред „Форум Европа“, че регионалното правителство ще обезпечи с 16 милиона евро специален план, чрез който да се увеличат работните места на самонаетите. От плана за autónomos могат да се възползват 25 000 души през следващите две години. Гонсалес посочи, че през последната година броят на този вид трудещи се е нараснал с 3,28% и са създадени почти 11 000 нови работни места.

[ Още ]

Най-сетне Виялба има болница

Най-сетне Виялба има болница

16 октомври 2014

С три години закъснение град Виялба (63 000 жители, на 41 км от столицата, в северозападната част на област Мадрид) най-сетне има болница, която беше открита през тази седмица. Тя беше построена още през 2012 г. и автономното правителство хвърли 20 милиона евро за поддържането й, макар, че не действаше. Това е единадесетото от построените след 2003 г. в региона болнични заведения.

[ Още ]

Профили на областните предприемачи

24 юли 2014

... Млад, жена, техническа квалификация и имигрант. Това са основните четири профила на предприемачите от област Мадрид. Изводът е на проучването „Предприемачеството в Мадрид: митове и реалности“, извършено по поръчка на Citi Microfinance и фондацията Nantik Lum. Интервюирани са 244 преприемачи с малки фирми – от 0 до 9 работници.

[ Още ]

Повече радари в столицата

24 юли 2014

Планът за устойчиво градско движение на столичната община предвижда засилване на контрола на скоростта и паркирането в Мадрид. За целта ще се увеличи броят на радарите („червена снимка“) поставени на семафорите, ще има повече стационарни и подвижни радари, особено в периферните зони на града, където сега контролът е по-слаб, а „паякът“ (grúa) ще бъде много по-експедитивен при вдигането на неправилно спрени или паркирани автомобили.

[ Още ]

Изследвания в следобедните часове и в почините дни

24 юли 2014

Според проучване на общественото мнение 90% от мадридчаните са доволни от регионалното медицинско обслужване. За да се затвърди добрата оценка, както и за по-рационалното използване на медицинския персонал, областното правителство реши в пет болнични заведения (La Paz, Ramón y Cajal, Clínico, Gregorio Marañón и 12 de Octubre) да се извършват диагностични анализи в следобедните часове...

[ Още ]