Нова дума

Интеграцията почти запазва нивото си

26 януари 2017

Автономно правителство на област Мадрид обнародва годишния барометър за оценката на степента на интегриране на имигрантите през 2016 година. Оказва се, че 68,7% от анкетираните мадридчани считат, че чужденците в региона са „добре интегрирани“. Цифрата е почти еднаква с тази от 2014 година; тогава 71,6% от запитаните бяха на мнение, че имигрантите са интегрирани в местното общество.

[ Още ]

Затварят до април метрото до летището в Мадрид

Затварят до април метрото до летището в Мадрид

25 януари 2017

Линия 8 на мадридското метро затваря за ремонт от 26 януари до 18 април. Осен че води до 4-те терминала на летище Adolfo Suárez Madrid Barajas, това е една от линиите, на които се намира най-близката метростанция до гръцката православна църква в испанската столица, посещавана от българите.

[ Още ]

Мадрид ще дава карта за жителство на нередовните имигранти

3 ноември 2016

Подобно на друго кметства – Фуенлабрада и Хихон, например, – общинският съвет на Мадрид реши да предостави на нередовните имигранти градска „карта за жителство“ (Tarjeta de Vecindad) на нередовни имигранти. Картата дава възможност на притежателя да ползва публичните услуги на територията на столицата, улеснява интеграцията, премахва дискриминацията и помага в процеса...

[ Още ]

Кметството на Мадрид приветства чуждестранните студенти

Кметството на Мадрид приветства чуждестранните студенти

20 октомври 2016

На 1 октомври емблематичната сграда на Кметството на Мадрид – Паласио де лос Сибелес, отвори врати, за да приветства с „добре дошли“ млади хора от 149 националности, включително българи, които са избрали да продължат висшето си образование в област Мадрид. На второто издание на Madrid Student Welcome Day бяха поканени да вземат участие изтъкнати представители...

[ Още ]

Безплатен телефон в помощ на пушачите

9 юни 2016

Област Мадрид пусна в действие безплатен телефон в помощ на онези пушачи, които искат да оставят вредният навик. Телефонът – 900 124 365 – приема обаждания 24 часа целогодишно.

[ Още ]