Нова дума

Обучават безработни жени

5 април 2012

Ако сте жена и нямате работа, до 20 април можете да се запишете за участие в курса за помощник в столова, който се организира от Българо-испанската асоциация „Св. св. Кирил и Методий”, в сътрудничество с фондация „ла Кайша“.

[ Още ]

Празник на победилия дух

Празник на победилия дух

5 април 2012

На 1 април в Испано-българския център бяха официално представени двете уникални двуезични книги “Българи от Мадрид”/ “Madrileños de Bulgaria” и “Români din Madrid”/ “Madrileños de Rumanía”. Томовете са крайният резултат от проекта на Асоциацията за европейска интеграция “Дунав” - “Реална интеграция в Мадридска автономна област: случаи на румънци и българи”, финансиран от регионалното правителство...

[ Още ]

CEPI: врати, отворени за всеки

CEPI: врати, отворени за всеки

5 април 2012

Центровете за участие и интеграция – CEPI, бяха създадени през 2006 година. Пионерската инициатива на област Мадрид целеше в тях да съсредоточат част от усилията на автономното правителство за културното и обществено приобщаване на “новите” и “старите” мадридчани към идеята за едно мирно и плодотворно съжителство, което да допринесе за всестранния просперитет на региона.

[ Още ]

Броят на регистрираните чужденци намалява

Броят на регистрираните чужденци намалява

29 март 2012

Съветникът по социалните въпроси в правителството на Мадридска автономна област Салвадор Виктория представи на 26 март пред журналисти данните за броя на чужденците, регистрирани в региона към 1 януари 2012 г. На пресконференцията той беше придружен от заместник-съветника по въпросите на имиграцията, доброволческото движение и сътрудничеството Карлос Искердо и от генералния директор по имиграция Пабло Гомес-Тавира. Съветникът разясни, че данните са предоставени от 179-те общини в областта.

[ Още ]

Свободни зони за нови бизнеси в сферата на културата

16 март 2012

Да се избегне преместването на икономическата дейност в други райони и да се разкрият нови работни места – това са големите цели на столичното кметство...

[ Още ]