Нова дума

“Тайната” на интеграцията

“Тайната” на интеграцията

27 април 2012

Споделя я Салвадор Виктория – съветник по социалните въпроси на Мадридска област, в интервю за "Нова дума". По време на разговора той изненада с оригиналния поглед върху двете книги - “Българи от Мадрид” и “Румънци от Мадрид”, подготвени от Асоциацията за европейска интеграция “Дунав”.

[ Още ]

До 7 май се подава молба за постъпване в училище

До 7 май се подава молба за постъпване в училище

20 април 2012

От 18 април родителите подават молба за постъпване на дете в нов образователен етап от следващата година – в детско, основно и задължително средно обучение. Крайният срок е 7 май включително. В процедурата по кандидатстване има важни нововъведения.

[ Още ]

Нови цени на обществения транспорт

20 април 2012

Повишаването на цените на билетите за обществения транспорт средно с 11% от 1 май, включително 30% за “Метробус” и пътуването до летище “Барахас”, което става 5 евро, вече не поставя Мадрид начело на градовете с най-евтините билети, както твърди регионалното правителство. Според Организацията на потребителите (OCU), с новите тарифи метрото и автобусите в Мадрид стават най-скъпите в Испания.

[ Още ]

Обучават безработни жени

5 април 2012

Ако сте жена и нямате работа, до 20 април можете да се запишете за участие в курса за помощник в столова, който се организира от Българо-испанската асоциация „Св. св. Кирил и Методий”, в сътрудничество с фондация „ла Кайша“.

[ Още ]

Празник на победилия дух

Празник на победилия дух

5 април 2012

На 1 април в Испано-българския център бяха официално представени двете уникални двуезични книги “Българи от Мадрид”/ “Madrileños de Bulgaria” и “Români din Madrid”/ “Madrileños de Rumanía”. Томовете са крайният резултат от проекта на Асоциацията за европейска интеграция “Дунав” - “Реална интеграция в Мадридска автономна област: случаи на румънци и българи”, финансиран от регионалното правителство...

[ Още ]