Нова дума

На прицел са малките селища

На прицел са малките селища

22 юни 2012

Полицията предупреждава, че през последните месеци са зачестили кражбите, грабежите и нападенията на къщи и хора в малките селища на областта.

[ Още ]

Китайската инвазия

Китайската инвазия

8 юни 2012

Икономическата криза доведе до намаляване броя на имигрантите в област Мадрид. Единствената чуждестранна общност, която се увеличава, е китайската: сега в региона са регистрирани 47 157 китайци (преди една година бяха 45 710). “Тайната” на тяхната устойчивост пред кризата е свързана с търговския им нюх и голямата работоспособност.

[ Още ]

Какви сме ние, българите

Какви сме ние, българите

1 юни 2012

Съветникът по социалните въпроси към правителството на Мадридска автономна област Салвадор Виктория представи “Регионално проучване на имиграцията (ERI) 2012”. Какви сме ние, българите?

[ Още ]

Езикови курсове в чужбина

25 май 2012

До 2 юни младите хора между 17 и 26 години могат да кандидатстват за стипендия за летен езиков курс извън Испания. Благодарение на финансирането на Мадридска автономна област 200 младежи ще учат английски във Великобритания или Ирландия...

[ Още ]

Повече информация в метрото

25 май 2012

Обичайните пътници по линии 1 и 3 на мадридското метро вече са забелязали промяната – светлинните табла не само на перона, а и във фоайетата на метростанциите ни информират кога ще пристигнат следващите два влака, а не само един, както беше досега.

[ Още ]