Нова дума

Езикови курсове в чужбина

25 май 2012

До 2 юни младите хора между 17 и 26 години могат да кандидатстват за стипендия за летен езиков курс извън Испания. Благодарение на финансирането на Мадридска автономна област 200 младежи ще учат английски във Великобритания или Ирландия...

[ Още ]

Повече информация в метрото

25 май 2012

Обичайните пътници по линии 1 и 3 на мадридското метро вече са забелязали промяната – светлинните табла не само на перона, а и във фоайетата на метростанциите ни информират кога ще пристигнат следващите два влака, а не само един, както беше досега.

[ Още ]

“Тайната” на интеграцията

“Тайната” на интеграцията

27 април 2012

Споделя я Салвадор Виктория – съветник по социалните въпроси на Мадридска област, в интервю за "Нова дума". По време на разговора той изненада с оригиналния поглед върху двете книги - “Българи от Мадрид” и “Румънци от Мадрид”, подготвени от Асоциацията за европейска интеграция “Дунав”.

[ Още ]

До 7 май се подава молба за постъпване в училище

До 7 май се подава молба за постъпване в училище

20 април 2012

От 18 април родителите подават молба за постъпване на дете в нов образователен етап от следващата година – в детско, основно и задължително средно обучение. Крайният срок е 7 май включително. В процедурата по кандидатстване има важни нововъведения.

[ Още ]

Нови цени на обществения транспорт

20 април 2012

Повишаването на цените на билетите за обществения транспорт средно с 11% от 1 май, включително 30% за “Метробус” и пътуването до летище “Барахас”, което става 5 евро, вече не поставя Мадрид начело на градовете с най-евтините билети, както твърди регионалното правителство. Според Организацията на потребителите (OCU), с новите тарифи метрото и автобусите в Мадрид стават най-скъпите в Испания.

[ Още ]