Нова дума

Високи глоби за участниците в “ботейон”

22 юни 2012

С решение на автономния парламент от 15 юли влиза в сила промяната на един от областните закони, с която ще се прилагат много по-строги мерки срещу участниците в т.нар. “ботейон” – шумно нощно младежко “парти” на открито.

[ Още ]

Увеличават се таксите за детските градини

22 юни 2012

На редовното си заседание миналата седмица областното правителство реши през учебната 2012-2013 година да се увеличат средно с 29 евро месечните такси за целодневните и полудневните детски градини, в които се приемат деца от 0 до 3- годишна възраст.

[ Още ]

На прицел са малките селища

На прицел са малките селища

22 юни 2012

Полицията предупреждава, че през последните месеци са зачестили кражбите, грабежите и нападенията на къщи и хора в малките селища на областта.

[ Още ]

Китайската инвазия

Китайската инвазия

8 юни 2012

Икономическата криза доведе до намаляване броя на имигрантите в област Мадрид. Единствената чуждестранна общност, която се увеличава, е китайската: сега в региона са регистрирани 47 157 китайци (преди една година бяха 45 710). “Тайната” на тяхната устойчивост пред кризата е свързана с търговския им нюх и голямата работоспособност.

[ Още ]

Какви сме ние, българите

Какви сме ние, българите

1 юни 2012

Съветникът по социалните въпроси към правителството на Мадридска автономна област Салвадор Виктория представи “Регионално проучване на имиграцията (ERI) 2012”. Какви сме ние, българите?

[ Още ]