Нова дума

Новото областно правителство

Новото областно правителство

4 октомври 2012

Утвърденият от автономния парламент нов председател на областното правителство Игнасио Гонсалес представи членовете на своя кабинет. Трима са новите съветници, останалите идват от екипа на Есперанса Агире. Шест са мъжете и две – жените. На 28 септември те поеха своите постове.

[ Още ]

“На крак!” – докъде?

“На крак!” – докъде?

27 септември 2012

Най-малко осем - разрешени от властите - протестни акции се проведоха в испанската столица на 25 септември. Започнаха в 12 часа с демонстрации на площад “Еспаня” и пред гара “Аточа”. Част от манифестантите се стекоха към “Пуерта дел сол” и към площадите “Сибелес” и “Нептун”.

[ Още ]

Есперанса Агире: “Моментът дойде”

Есперанса Агире: “Моментът дойде”

20 септември 2012

В 14,00 часа на 17 септември председателката на правителството на област Мадрид Есперанса Агире свика извънредна пресконференция. След като беше разговаряла сутринта с премиера Мариано Рахой - национален лидер на Народната партия – тя обяви, че подава оставка като шеф на регионалния кабинет и депутат в автономния парламент. В изключително емоционална обстановка, жената...

[ Още ]

Високи глоби за участниците в “ботейон”

22 юни 2012

С решение на автономния парламент от 15 юли влиза в сила промяната на един от областните закони, с която ще се прилагат много по-строги мерки срещу участниците в т.нар. “ботейон” – шумно нощно младежко “парти” на открито.

[ Още ]

Увеличават се таксите за детските градини

22 юни 2012

На редовното си заседание миналата седмица областното правителство реши през учебната 2012-2013 година да се увеличат средно с 29 евро месечните такси за целодневните и полудневните детски градини, в които се приемат деца от 0 до 3- годишна възраст.

[ Още ]