Нова дума

Помощи за предприемачите в Мадрид

6 декември 2012

До 10 декември включително самозаетите лица (autónomos) и фирмите с персонал до 50 души – със седалище в Мадридска област и основани преди не повече от 6 години, – могат да получат частична компенсация за осигурителните вноски на свои работници. Условието е през 2012 г. да са назначили безработен от бюрото по труда или да са удължили трудов договор.

[ Още ]

Обучение за заетост и правно ограмотяване

Обучение за заетост и правно ограмотяване

15 ноември 2012

Новият съветник по социални въпроси на Мадридска автономна област Хесус Фермосел гостува миналата събота на Испано-парагвайския център, създаден през 2008 г. Той се започна с различните му дейности – от курс по информатика, през занимания за децата до танцови изяви.

[ Още ]

В Мадрид: Ваксина срещу грипа – до края на ноември

11 октомври 2012

Eдин милион души се очаква да бъдат имунизирани в Мадридска област по време на антигрипната кампания, която започна на 1 октомври и ще продължи до края на ноември. Съветът по здравеопазване финансира акцията с близо 5 милиона евро, с които са закупени 1 060 000 дози.

[ Още ]

Новото областно правителство

Новото областно правителство

4 октомври 2012

Утвърденият от автономния парламент нов председател на областното правителство Игнасио Гонсалес представи членовете на своя кабинет. Трима са новите съветници, останалите идват от екипа на Есперанса Агире. Шест са мъжете и две – жените. На 28 септември те поеха своите постове.

[ Още ]

“На крак!” – докъде?

“На крак!” – докъде?

27 септември 2012

Най-малко осем - разрешени от властите - протестни акции се проведоха в испанската столица на 25 септември. Започнаха в 12 часа с демонстрации на площад “Еспаня” и пред гара “Аточа”. Част от манифестантите се стекоха към “Пуерта дел сол” и към площадите “Сибелес” и “Нептун”.

[ Още ]