Нова дума

Обучение за заетост и правно ограмотяване

Обучение за заетост и правно ограмотяване

15 ноември 2012

Новият съветник по социални въпроси на Мадридска автономна област Хесус Фермосел гостува миналата събота на Испано-парагвайския център, създаден през 2008 г. Той се започна с различните му дейности – от курс по информатика, през занимания за децата до танцови изяви.

[ Още ]

В Мадрид: Ваксина срещу грипа – до края на ноември

11 октомври 2012

Eдин милион души се очаква да бъдат имунизирани в Мадридска област по време на антигрипната кампания, която започна на 1 октомври и ще продължи до края на ноември. Съветът по здравеопазване финансира акцията с близо 5 милиона евро, с които са закупени 1 060 000 дози.

[ Още ]

Новото областно правителство

Новото областно правителство

4 октомври 2012

Утвърденият от автономния парламент нов председател на областното правителство Игнасио Гонсалес представи членовете на своя кабинет. Трима са новите съветници, останалите идват от екипа на Есперанса Агире. Шест са мъжете и две – жените. На 28 септември те поеха своите постове.

[ Още ]

“На крак!” – докъде?

“На крак!” – докъде?

27 септември 2012

Най-малко осем - разрешени от властите - протестни акции се проведоха в испанската столица на 25 септември. Започнаха в 12 часа с демонстрации на площад “Еспаня” и пред гара “Аточа”. Част от манифестантите се стекоха към “Пуерта дел сол” и към площадите “Сибелес” и “Нептун”.

[ Още ]

Есперанса Агире: “Моментът дойде”

Есперанса Агире: “Моментът дойде”

20 септември 2012

В 14,00 часа на 17 септември председателката на правителството на област Мадрид Есперанса Агире свика извънредна пресконференция. След като беше разговаряла сутринта с премиера Мариано Рахой - национален лидер на Народната партия – тя обяви, че подава оставка като шеф на регионалния кабинет и депутат в автономния парламент. В изключително емоционална обстановка, жената...

[ Още ]