Нова дума

Бургаска област показва посоката на българския туризъм

Бургаска област показва посоката на българския туризъм

7 февруари 2013

От 30 януари до 3 февруари в павилионите на панаирния комплекс IFEMA човек можеше да обиколи планетата - поне най-привлекателните й кътчета - за няколко часа. Там се проведе 33-то издание на третото по значимост в света международно туристическо изложение FITUR. Из огромните пъстроцветни халета бяха разположени щандовете – понякога цели постройки, виещи се като из причудлива раковина пътеки...

[ Още ]

Съобщение от посолството

27 декември 2012

Уважаеми сънародници, На 27 януари 2013 г. в Република България ще се проведе референдум с въпрос: „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“ Изборният ден ще продължи от 6,00 ч. до 19,00 ч. местно време. Според решение на ЦИК от 14 ноември 2012 г. гласуването...

[ Още ]

Коледен афиш с над 150 прояви

Коледен афиш с над 150 прояви

20 декември 2012

Богата културна и развлекателна програма е подготвило за жителите и гостите на Мадридска автономна област регионалното правителство. От 21 декември до 7 януари 2013 г. ще има за всеки по нещо – за малки, за големи и за цялото семейство.

[ Още ]

Помощи за предприемачите в Мадрид

6 декември 2012

До 10 декември включително самозаетите лица (autónomos) и фирмите с персонал до 50 души – със седалище в Мадридска област и основани преди не повече от 6 години, – могат да получат частична компенсация за осигурителните вноски на свои работници. Условието е през 2012 г. да са назначили безработен от бюрото по труда или да са удължили трудов договор.

[ Още ]

Обучение за заетост и правно ограмотяване

Обучение за заетост и правно ограмотяване

15 ноември 2012

Новият съветник по социални въпроси на Мадридска автономна област Хесус Фермосел гостува миналата събота на Испано-парагвайския център, създаден през 2008 г. Той се започна с различните му дейности – от курс по информатика, през занимания за децата до танцови изяви.

[ Още ]