Нова дума

Помощи за безработни с деца

12 юни 2014

Помощта за безработни, позната като Ayuda Familiar (но с реално наименование Subsidio por desempleo con responsabilidades familiares por agotamiento de la prestación contributiva), се дава на лица, които са изчерпали обезщетението си за безработица (paro) и имат семейни задължения (женени са или с непълнолетни деца).

[ Още ]

Помощи по програмата за професионална преквалификация Plan PREPARA

Помощи по програмата за професионална преквалификация Plan PREPARA

29 май 2014

По Програмата за професионална преквалификация PREPARA испанското правителство отпуска помощи на дълговременните безработни. Според решение от началото на 2014 г. Plan PREPARA се подновява автоматично на всеки 6 месеца, докато безработицата в страната не падне под 20%.

[ Още ]

Безработните над 55 г. и възможността да получават субсидии

1 май 2014

„Здравейте, уважаема редакция! Може ли да припомните какви са условията за получаване на субсидии а над 55 г.? Скоро ми свършва парото и искам да съм подготвен. Благодаря ви предварително!” Това ни написа Марин Тодоров, който живее във Валенсия. Публикуваме отново информацията, която – надяваме се – ще е от полза и на други наши читатели.

[ Още ]

Парична помощ за безработни без необходимия осигурителен стаж за паро

9 януари 2014

Безработните, които не покриват необходимия осигурителен минимум за получаване на контрибутивно обезщетение (1 година стаж за 4 месеца паро), също имат право на парична помощ. Какви са изискванията на SEPE – обществената служа по заетост, за получаването на тази субсидия? За да получите помощта, трябва да сте регистрирани като безработни. Регистрацията в Бюрото по труда трябва да е направена до 15 дни, след като е прекратен трудовият ви договор и сте останали без работа, и да продължава през цялото време, през което получавате паричното обезщетение. Задължително е също да сте подписали и да спазвате изискванията на ангажимент за активност (compromiso de actividad).

[ Още ]

Помощ за дълговременни безработни – Plan PREPARA

Помощ за дълговременни безработни – Plan PREPARA

17 октомври 2013

Испанското правителство продължи отново своя план за помощи за дълговременни безработни. Припомняме, че според решение от началото на 2013 г. Plan PREPARA се подновява автоматично на всеки 6 месеца, докато безработицата в страната не падне под 20%.

[ Още ]