Нова дума

От 1-ви април някои домашни помощници имат право да внасят сами социалните си осигуровки

От 1-ви април някои домашни помощници имат право да внасят сами социалните си осигуровки

7 февруари 2013

От 1-ви април имат право да внасят сами социалните си осигуровки

 

Внимание:

Помените се отнасят единствено за лица, които работят под 60 часа на месец за определен работодател (няма значение общият брой на часовете, нито този на работодателите, важно е за всеки един от тях да работите не повече от 60 часа на месец)

 

На уеб страницата на Министерството на заетостта и социалното осигуряване -  http://www.empleo.gob.es/es/portada/serviciohogar/index.htm - могат да се прочетат новостите, които засягат домашните помощници.

* * *

Като следствие от Кралския декрет от 28 декември (Real Decreto-ley 29/2012) за подобряване на управлението и социалната защита при специалния режим за домашните помощници и другите мерки от икономически и социален характер, отразени в Държавен вестник (BOE de 31 de diciembre de 2012) са въведени серия от промени в юридическата форма на специалния режим за домашните помощници.

* * *

Зачисляване, записване и отписване от Социалното осигуряване

От 1 април 2013 г. трудещите се, включени в специалния режим за домашни помощници (установен от общия режим на Социалното осигуряване), които работят по-малко от 60 часа за работодател, трябва директно да формулират своето зачисляване, записване и отписване, както и промените на данните, договорени с работодателите. Във всички случаи исканията за записване, отписване и промени в условията, представени от домашните помощници, трябва да бъдат подписани от техните работодатели.

 

Таблицата с размера на вноските и целият текст са публикувани в брой 473 на "Нова дума".

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари:

  1. В ИТАЛИЯ ЖЕНИТЕ, ГРИЖЕЩИ СЕ ЗА СОБСТВЕНОТО СИ ДОМАКИНСТВО, ИМАТ ПРАВО ДА СЕ ОСИГУРЯВАТ САМИ. НА ВЪПРОСА МИ КАКВО РАБОТЯТ, СЪС САМОЧУВСТВИЕ ОТГОВАРЯТ : АЗ СЪМ МАЙКА И ДОМАКИНЯ ! НИЕ КОГА ЩЕ МОЖЕМ КАТО ТЯХ ?АКО ТОВА СЕ РЕШИ, ГАРАНТИРА СРЕДСТВА КЪМ НОИ ! ПОМИСЛЕТЕ И РЕШЕТЕ ВИЕ, ТАМ, НА ВИСОКОТО...