Нова дума

Кратка история за кучета, глигани и други животни

zoom Кратка история за кучета, глигани и други животни

8 февруари 2018

За много години, драги читатели! Знам, че поздравът е леко закъснял, но е от сърце. Пък и след броени дни (нали вече сме модерни и космополитни) навлизаме в китайската нова година... годината на... кучето. В тази връзка ще Ви разкажа една истинска прясна история, чийто главен отрицателен герой е мощно женско куче, порода „боксер“.

И аз, като много потребители, имам профил във „Фейсбук“, където щедро каня всички и където наблюдавам интересни социални феномени. Голямото и страшно куче, струва ми се, напоследък се използва не само като пръв приятел на човека, но и като признак за известен социален статус и престиж. Не може да не сте забелязали множество снимки на потребители с лъскави черни коли и агресивно изглеждащи... кучета, наред с черни фланелки, каменни физиономии и тъмни очила. Класика. И така стигаме до героя в днешната история – едно куче, порода боксер.

В средата на миналата година в кантората ми дойде приятна жена на средна възраст, добросъвестно работеща в малък средностатистически испански град, успяла, тръгвайки от нулата, да изгради собствен бизнес. Една от хилядите трудолюбиви българки, които всеки път ме карат да се гордея с тях и техните постижения.

Тя ми разказа, че е собственик на типичното малко кученце, порода... Всъщност, какво значение има... Някои испанци в изблик на леко грубоват хумор ги наричат „perro de patada“, т.e. безобидно животинче, характерно за градската среда.

В деня „Х“ клиентката извежда кучето на разходка. На ъгъла на две улици в квартала срещу нея изскача мощен женски боксер и буквално я събаря на земята – най-вероятно, защото е помирисал по-малкото куче. И двете кучета се оказват женски, а както е добре известно сред дебрите на майката природа (а и не само там), събирането на два женски индивида понякога води до непредвидими неприятни последици... В случая неприятните последици са изключително сериозни пожизнени телесни наранявания за собственичката на малкото куче.

 

Статията на адв. Дора Пощакова може да намерите в брой 597 на в. "Нова дума".

 

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: