Нова дума

Покана за Първи добруджански фолклорен събор в Испания

zoom Покана за Първи добруджански фолклорен събор в Испания

24 май 2018

„Мило ми е мамо, драго ми е татко” е името на първия добруджански събор в Испания, който на 29 септември ще събере в гр. Лейда, в парк „Park Ambiental de Serra Llarga“ таланти, изявяващи се в добруджанската област на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство. Целта му е запазване и обогатяване на българската национална култура и традиции.

Организатор на събитието е Асоциация „Балкански ритми – Темпо“, като амбицията е събитието да събере изпълнители от цяла Европа. Този събор и празник дава възможност на певци, музиканти, танцьори, изпълнители, гости и зрители да се наслаждават и потопят в един красив и необятен свят на настроения и емоции, свят, изпълнен с древни символи и съвременни послания, красиви багри, свят магия, свят чудо, свят на българския фолклор.

Съборът няма конкурсен характер, а за добро настроение на гостите на живо ще се погрижи оркестър „Извор” от гр. Добрич с ръководител Петър Гочев.

Заповядайте и нека заедно да сътворим един истински празник на фолклорните изкуствата, едно утвърждаване на българското, за да пребъде в годините.

Асоциация „Балкански ритми - Темпо“ отправя покана за участие към всички индивидуални изпълнители – певци и музиканти; камерни състави, групи и хорове за народно пеене и вокално- инструментални ансамбли; народни оркестри;

камерни фолклорни танцови групи, фолклорни танцови състави и ансамбли; любителски клубове за народни танци; групи, представящи общи песенно-музикално-танцови програми; групи представящи ревю на автентични народни носии, кукерски костюми и др., които в репертоара си имат поне едно изпълнение от Добруджанска фолклорна област на България. Участието може да бъде потвърдено до 15 юни, като се попълни бланка, предоставена от организаторите.

За повече информация: телефони: 664594640, 672299807 и e-mail: leti_76@abv.bg

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: