Нова дума

Отново българско участие в La Navideña с интересни предложения за деца и възрастни

zoom Отново българско участие в La Navideña с интересни предложения за деца и възрастни

15 декември 2017

По покана на Кметството на Мадрид, Посолството на България в Испания отново организира участието на страната ни в коледния панаир La Navideña Feria Internacional de las Culturas, който се провежда от 15 до 29 декември в Matadero de Madrid (адрес: Paseo de la Chopera, 14, 28045 Madrid, метро Legazpi). По традиция в него участват около 70 посолства, културни институти и сдружения.

Пет български асоциации ще представят страната ни с различни кръжоци и с фолклорни танци. Ето подробности:

На 16 декември – събота, от 16 ч. Асоциация „Требол” – Торехон де Ардос и Асоциация „Родители”- Сеговия ще покажат как се правят сурвачки. Събитието е за деца и ще се проведе в CAJA DE CRISTAL под името TALLER DE ELABORACIÓN DE SURVACHKA.

На 18 декември – понеделник, от 19 ч. хореографите на Асоциация „Балкан“ организират курс по български народни танци. Събитието изисква предварителна регистрация, която може да направите тук: https://www.feriadelasculturas.com/evento/taller-danzas-bulgaras/

На 21 декември – четвъртък, от 17,15 ч. в CAJA DE CRISTAL започва детската работилница за коледна елха от Асоциация „Слово“. Кръжокът е предназначен за деца между 5 и 12 години и в програмата е под името ¡QUE NO TE MONTEN EL ÁRBOL!

Под надслов LA MAGIA DEL FOLCLORE BÚLGARO фолклорните състави на асоциациите „Балкан“ – Мадрид и „Родина“ – Сеговия, ще представят страната ни с песни и танци от различните етнографски области. Концертът е на 23 декември – събота, от 16 ч. в PATIO CENTRAL на Matadero de Madrid.

Пълната програма на коледната ферия може да намерите тук.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: