Нова дума

Благотворителен спектакъл в Памплона

zoom Благотворителен спектакъл в Памплона

16 ноември 2017

Не можем да пренесем природата, домовете, които оставихме в родината, но българското, което е в сърцата ни, то се пренася духом.

Това направиха танцьорите и членовете на Асоциация „Българска роза“ в Навара в благотворителния концерт на 21 октомври в театъра на Ансоайн, област Навара.

Беше организиран благотворителен концерт  за 7-годишния Божидар Кръстев от Бургас, чиято фамилия е принудена да живее в Памплона поради коварната болест,  сполетяла сина им.

Семейството се свърза с нашата асоциация, търсейки морална и административна подкрепа. След като споделиха с нас високата цена на лечението, ние от асоциацията на българските жени в Навара взехме решение да помогнем с един благотворителен концерт, като средствата бъдат внесени в сметката за лечението на Божидар.

Освен танцовия състав на Асоциацията, в концерта още взеха участие гайдарят Ивко Дзаганов, гостите от музикалната академия в Пловдив Мартин  и Велислава, гости от академия по музика Китара в Памплона с ръководител Галя Николова, нашите очарователни изпълнителки на народни песни Силвия Николова и Краси Желева.

С рецитаторски умения се представиха госпожа Руска Попова, Марияна Димчова, 2-годишният Марио и 5-годишният Андрейчо.

Аплодисментите не стихваха, залата беше пълна и настроението беше на ниво.

За всичко това големи заслуги също имаха хората зад кадър – президентката на асоциацията Таня Найденова; Калина Сотирова; Нина Стоева; Ана-Мария Атанасова; Пепа; Гинка; Снежи; Маги и всички жени от асоциацията, които дадоха всичко от себе си, за да се състои този прекрасен спектакъл под надслов „Пеем и танцуваме в подкрепа на борбата срещу рака“.

 

Асоциация „Българска роза“ - Навара

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: