Нова дума

Първа изложба на Зуека в Мадрид

zoom Първа изложба на Зуека в Мадрид

13 април 2024

Популярният актьор и художник Васил Василев – Зуека, ще открие първата си изложба в Мадрид на 30 май (четвъртък). Тя носи името Mi Mundo („Моят свят”), защото дава възможност на посетителите да се потопят в света на артиста и да видят картините му на живо.

Домакин на събитието е културният център Lope de Vega (адрес: c/ Concejo de Teverga, 1, Puente de Vallecas, 28053 Madrid), входът е свободен, а залата е отворена за посещение от 10 до 21 ч.

Картините нa Зуекa са фигурални и илюстративни, със свободен и експресивен рисунък. Те демонстрират неговата емоционалност и желанието му да експериментира с различни живописни техники.

Стилът му е разпознаваем, а фигурите често са инстинктивно деформирани и издължени като личните му Арлекини, напомнящи за магическите ефекти и семантиката на куклите в театъра. Неговите герои са почти измислени, понякога наивни и често биват асоциирани с акварелните илюстрации на Любен Зидаров към много от сборниците с разкази на нашите класици.

В последните години обичаният български актьор се установи със семейството си в Испания и се отдаде на творческа дейност в ателието си край Средиземно море.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: