Нова дума

С минута мълчание почитат паметта на българките, загинали в катастрофа край Moralzarzal

zoom С минута мълчание почитат паметта на българките, загинали в катастрофа край Moralzarzal

12 юни 2023

С минута мълчание днес в 12 ч. на Plaza de la Constitución в Moralzarzal (Мадрид) ще бъде почетена паметта на 4-те момичета, които загинаха в катастрофа вчера сутринта. Близки и приятели на двете сестри – българки, и на другите две малолетни ще се съберат, за да подкрепят семействата на жертвите в този трагичен момент.

Кметът на населеното място, в което са живеели момичетата – Хуан Карлос Родригес Осуна, обяви 3-дневен траур.

Четирите девойки на възраст 26, 16, 15 и 13 години намериха смъртта си при челен сблъсък на пътя M-608 между Collado Villalba и Moralzarzal. Все още се уточняват причините за жестокия инцидент, станал в 5.50 ч. в неделя, при който малката „Тойота“ на момичетата излиза от лентата си и се удря в джип, шофиран от 30-годишна служителка на испанската гражданска гвардия. Последната е настанена в болница с множество фрактури, но в стабилно състояние.

Трагичната новина потресе не само Moralzarzal, но и цял Мадрид. Управителят на автономната област Исабел Диас Аюсо изказа съболезнования на семействата. Социалните мрежи почерняха с жалейки и постове в памет на момичетата.

В телевизионните репортажи за случилото се жителите на градчето многократно подчертаха опасността на тази магистрала и призоваха за адекватни мерки, за да се сложи край на пътно-транспортните произшествия в района.

"Нова дума" също се прекланя пред паметта на загиналите момичета!

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари:


  1. Ivan 13/06/2023

    Скръбта е голяма но на три от децата малките са Български а Поли е отишла да вземе сестра си и още две приятелки.