Нова дума

13-годишно българче загина в Онтинент. Събират пари за погребението

zoom 13-годишно българче загина в Онтинент. Събират пари за погребението

27 април 2022

Трагедия сполетя Онтиниент и почерни едно българско семейство, съобщи на официалната си страница във Фейсбук Генералното консулство на България във Валенсия.

13-годишният И.Й.Д. е починал в понеделник, след като е паднал от около осем метра височина от покрива на изоставена фабрика във валенсианското градче. Тялото е открито около полунощ, след като родителите са издирвали детето в продължение на три часа.

Момчето е играело със свои приятели, които – според първоначалната информация от полицията – не са си дали сметка, че е паднало.

Въпреки че инцидентът засега се разглежда като нещастен случай, в момента тече разследване, което да установи всички обстоятелства около смъртта на българчето.

Генералното консулство на Република България във Валенсия изказва съболезнованията си на родителите и близките на детенцето. Който желае, може да помогне финансово на семейството за покриване на разходите за погребението. Поставени са касички в българските магазини в Онтениент, Каналс и Хатива, а също така и в офиса на асоциация „Балкан“ в Хатива.

Банковата сметка на бащата на детето е ES47 3058 0990 2327 5968 9185, на името на YORDAN IVANOV DIKOV.

Сумата, необходима за разходите по погребението, е около 5000 евро.

"Нова дума" поднася най-искрени съболезнования на семейството на Иван. Светъл му път!

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: