Нова дума

Росен Митков представя страната ни на световен моден конкурс

zoom Росен Митков представя страната ни на световен моден конкурс

4 юли 2019

30-годишният Росен Митков ще представя България на престижния международен конкурс “Men Universe Model 2019”. Бляскавото модно събитие ще се проведе в Доминиканската република през август, като страната ни ще бъде представена за пръв път. Вестник „Нова дума“ се свърза с нашия сънародник, за да запознае своите читатели с любопитната история на младия мъж, който от дълги години живее в Испания. Ето какво сподели Росен Митков:

„Родом съм от Дебелец (Велико Търново), до 18 години живях там, след което дойдох при родителите си в Испания. Честно казано, никога не съм си представял да живея в чужбина. След като завърших училище, просто се реших и заминах, за да помагам на семейството си. Всички сме слушали бляскави истории за нашенци в чужбина, но истината е, че се изисква много труд и усилие. Преди да започна да се занимавам с това, на което съм се отдал в момента – модата и дефилирането по модния подиум, съм работил почти всичко – от земеделие, през строителство, до това да имам свой собствен бизнес.

Започнах да се изявявам като модел случайно преди около две години. Единственото ми желание бе да имам професионални снимки. Свързах се с настоящата ми фотографска агенция, като в последствие видях, че нещата се получават... Бях одобрен за конкурса „Мистър Аликанте“, който впоследствие спечелих след разбиваща победа над конкурентите. Това беше първият ми успех. Случи се през месец март миналата година, а между дефилиращите имаше момчета от целия регион – Елче, Аликанте, дори Мурсия. След това бях одобрен за участие на престижната надпревара „Международен топ модел на света“ в Бенидорм – Коста Бланка. За огромно мое съжаление не успях да отида на конкурса.

 Голямото ми предизвикателство сега е в Доминиканската република – надпреварата „Men Universe Model 2019”, която ще се състои на 1-ви август. Международният координатор – Роберто Флорес, искаше още миналата година да участвам в конкурса, но агенцията, с която работя, не ме пусна поради липса на опит. Ще представям България, а до момента повече от 30 момчета от цял свят са стигнали до тазгодишното издание. Ще има силна конкуренция от всякъде – Еквадор, Италия, Франция, Белгия, Швейцария, Бразилия, Мексико, Австрия, Русия... Видях, че измежду момчетата има истински европейски топ модели, с множество награди и отличия от модни подиуми. Хубавото на състезанието е, че не се оценява само визията и безупречния външен вид на участниците. Набляга се на качества, като това дали можеш да представяш дрехата, какво излъчваш, какво поведение демонстрираш на сцена. Подготвям се с изтощителни тренировки и строг хранителен режим. Искам да подчертая, че обратно на хорските представи – да бъдеш модел е много изискваща и трудна професия, и трябва да правиш много жертви... 

Здраво съм стъпил на земята и нямам нереални цели, не мечтая за шестица от тотото.

 

Пълният текст на Александър Янкулов е публикуван в брой 630 на "Нова дума".

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: