Нова дума

Генералният консул Цветелин Цолов получи годишната награда на Ротари клуб във Валенсия

zoom Генералният консул Цветелин Цолов получи годишната награда на Ротари клуб във Валенсия

20 юни 2019

Генералният консул на България във Валенсия Цветелин Цолов получи признание за своя професионализъм и бе награден с годишната награда на Ротари клуб Валенсия Ферия-Медитеранео.

Наградата на Ротари клуб Валенсия се присъжда за двадесета поредна година на изтъкнат професионалист, който развива дейността си във Валенсианска автономна област, за неговата всеотдайност към професията.

Наградата бе връчена от президента на клуба Едуардо Котино Санчис. В речта си Санчис изтъкна особения принос на генералния ни консул за активната дейност на Консулския корпус във Валенсия. Подчерта старанието на дипломата ни за развитие на двустранните отношения между Валенсианска област и България в икономически, академичен и културен аспект, както и ежедневните му усилия за пълноценната интеграция на българската общност в испанското общество.

„Г-н Цолов познава отлично Валенсианските институции и организации, както и манталитета на валенсианци, което го прави както успешен представител на своята страна във Валенсия, така и представител на Валенсия в България“, заключи президентът на Ротари Клуб.

На церемонията по награждаването и последвалата галавечеря присъстваха около 150 души, сред които представители на консулския корпус, акредитиран във Валенсия, представители на местния бизнес, на академичните среди и членове на клуба.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: