Нова дума

Иван Дяков, народен певец: Зад граница са най-истинските българи

zoom Иван Дяков, народен певец: Зад граница са най-истинските българи

20 юни 2019

- С какви чувства приехте поканата на Латинка Хинкова и Людмила Димитрова за участие в Мадрид?

- С голямо въодушевление. Ние за първи път идваме в Мадрид, макар че доста пъти сме канени, но не можем да съчетаем графика.

- По-различна ли е българската публика в чужбина?

- По-емоционална е. Тук играе повече носталгията. Щастлив съм, че успях да пея на тази публика, която мечтаех от доста време да видя. Беше ми доста интересно дали ще дойдат. Очаерован съм от това, което се случи. Просто нямам думи…

- Казахте от сцената, че за вас това е красота…

- Точно така – красота, и ще се постарая да мога получа и видеото, за да го пуснем и по телевизия „Планета“, за да го видят хората как се веселят нашите сънародници в Испания. Съжалявам да го кажа, но като че ли зад граница са най-истинските българи. Много държат за България.

- Какви участия ви предстоят през лятото? Имате ли покани от чужбина?

- Имах покани, но съвпаднаха с две мои участия в България. Предстоят ми други ангажименти – започвам снимки с дъщеря ми Ивана на нови песни, които са авторски. Имаме дует, тя има самостоятелни, аз също и искаме час по-скоро да ги заснемем на видео, за да могат да ги гледат нашите сънародници в целия свят.

Ние сме длъжни да правим това, което правим най-добре.

- Продължавате ли да издавате албуми или вече се разчита най-вече на видеоклиповете?

- Аз имам 10 албума и две компилации най-доброто. В тези 10 албума са около 160 песни, Имам и други, които не са издадени, а виждам, че немога да смогна да направя клипове. Имам около 60 авторски песни. За да се наложи една песен, особено авторска, трябва да се гледа, да се види от хората, защото времената се смениха. Ще повторя една приказка на Фил Колинс, който казваше навремето: „Добре, че мен ме слушаха по радиото като певец, защото ако ме гледаха по телевизията, никой нямаше да ме хареса“.

 

Пълният текст е публикуван в брой 629 на "Нова дума".

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: