Нова дума

Мадрид подкрепи националния протест срещу Стратегията за детето

zoom Мадрид подкрепи националния протест срещу Стратегията за детето

6 юни 2019

На 2 юни с протест пред посолството на Република България в Испания, българи, живеещи в Мадрид, протестираха срещу Националната стратегия за детето 2019-2030 г. По този начин те подкрепиха националния протест, в който се включиха родители от 29 града, сред които Варна, Ямбол, Шумен, Плевен, Велико Търново, Бургас, Кюстендил, Пловдив, Габрово, и др.

Недоволството на притеснените родители бе представено на пресконференция от Христо Лафчиев, който опроверга обвиненията на управляващите, че те разпространяват фалшиви новини. „Нашите „източници на фалшиви новини“ са Държавен вестник, сайтът на Министерски съвет, сайтът на Агенцията по вписванията и т.н.“, посочи Христо Лафчиев. Той поясни, че докато премиерът твърди, че такава Стратегия няма, то социалният министър Бисер Петков казва, че тя ще бъде променена, а в същото време координирано бяха направени промени в различни закони, които бяха обнародвани в Държавен вестник.

„Нашето заключение е, че когато премиерът говори, и Държавен вестник мълчи. Затова с протеста на 2 юни пред Министерски съвет изразихме своята позиция“, каза още той.

Стана ясно още, че никой не стои зад протестите на родителите, въпреки че в началото много политически сили изявили такова желание.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: