Нова дума

Зам.-министърът на труда се среща с българи в Испания утре

zoom Зам.-министърът на труда се среща с българи в Испания утре

17 май 2019

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще участва утре (18 май) в информационния ден за българската общност в Испания, който ще започне в 10,30 ч. в сградата на Junta Municipal de Distrito de Loranca (адрес: Plaza de las Artes, 1, 28942 Fuenlabrada (Madrid), метро Loranca (L-12). Тя ще запознае присъстващите с политиките на българското правителство по отношение на заетостта и социалното осигуряване.

По време на срещата ще бъдат представени тенденциите на пазара на труда в България и потребността от работници и служители в ключови сектори от икономиката, както и програмите и мерките на Министерството на труда и социалната политика, които са фокусирани към различни групи бенефициенти.

В информационния ден, организиран от Министерството на труда и социалната политика, също така ще вземат участие представител на Националния осигурителен институт, за да информира българските граждани за промените в законодателството при пенсиониране, краткосрочни обезщетения, обмен на данни по европейските регламенти и др., както и представител на Националната агенция по приходите, който ще разясни въпросите, свързани със здравното осигуряване и здравноосигурителния статус на пребиваващите в чужбина български граждани.

От Службата по трудови и социални въпроси към посолството на Република България в Испания уточняват, че ако желаете да получите консултация по конкретен казус, може да подготвите предварително въпросът/ите си в писмена форма и приложите копия на документи, ако имате такива, за пояснение по казуса, както и да напишете име и електронен адрес, на който да получите отговор.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: