Нова дума

Информационна среща с експерти на МТСП, НОИ и НАП на 18 май

zoom Информационна среща с експерти на МТСП, НОИ и НАП на 18 май

25 април 2019

Министерството на труда и социалната политика организира на 18 май 2019 г. (събота) в Мадрид информационен ден за българската общност в Испания, с цел запознаване с политиките на българското правителство по отношение на заетостта и социалното осигуряване.

Ще бъдат представени тенденциите на пазара на труда в България и потребността от работници и служители в ключови сектори от икономиката, както и програмите и мерките на Министерството на труда и социалната политика, които са фокусирани към различни групи бенефициенти.

В информационния ден също така ще вземат участие представител на Националния осигурителен институт, за да информира българските граждани за промените в законодателството при пенсиониране, краткосрочни обезщетения, обмен на данни по европейските регламенти и др., както и представител на Националната агенция по приходите, който ще разясни въпросите, свързани със здравното осигуряване и здравноосигурителния статус на пребиваващите в чужбина български граждани.

Очакваме ви на 18.05.2019 г. (събота) от 10:30 ч. в сградата на Junta Municipal de Distrito de Loranca (адрес: Plaza de las Artes, 1, 28942 Fuenlabrada (Madrid), метро Loranca (L-12).

Поради ограничения брой на местата е желателно да регистрирате предварително своето присъствие на имейл: socialbg.madrid@gmail.com, като посочите три имена, или да позвъните на Юлиана Николова – съветник по трудовите и социални въпроси към Посолството на Република България в Мадрид в работни дни от 14:00 ч. до 17:00 ч. на тел. 913455761, вътр. 115.

Ако желаете да получите консултация по конкретен казус, моля да подготвите предварително въпросът/ите си в писмена форма и приложите копия на документи , ако имате такива, за пояснение по казуса, както и да напишете име и електронен адрес, на който да получите отговор.

 

Служба по трудови и социални въпроси

към Посолството на Република България в Мадрид

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: