Нова дума

„Мистерията на българските гласове“ и Лиса Джерард с концерт в Барселона

zoom „Мистерията на българските гласове“ и Лиса Джерард с концерт в Барселона

21 март 2019

Популярният български женски хор „Мистерията на българските гласове“ ще гостува в Барселона заедно с един от най-големите гласове в популярната музика Лиса Джерард от дуото Dead Can Dance. Събитието е част от музикалния фестивал PRIMAVERA SOUND BARCELONA и ще се състои на 1 юни (събота) от 20,00 ч. в Parc Del Fòrum (адрес: Carrer de la Pau, 12, 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona).

Лиса Джерард, която е носителка на наградата „Златен глобус“ през 2000 г. за музика към филма „Гладиатор“, създадена съвместно с композитора Ханс Цимер, е специален гост на хора в техния нов албум „БууЧииМиш“ (BooCheeMish), който официално излезе в цял свят на 25 май 2018 г. с продуцент Шуберт Мюзик Пъблишинг, под диригентството на Дора Христова.

Първият сингъл от албума Pora Sotunda беше издаден през декември 2017 г. и официално представен в ефира на BBC. Британското списание The Arts Desk го определи за винил на месец декември заедно с албуми на Пинк Флойд, Майкъл Джексън и др.

На концерта в Барселона „Мистерията на българските гласове“, чието уникално  творчество бе удостоено с награда Грами през 1990 г., и Лиса Джерард ще представят албума, който съдържа оригинални композиции и преработки на фолклорни мелодии, създадени от композиторите Петър Дундаков, Лиса Джерард и Джулс Максуел.

„Мисля, че този проект се превърна в истинска Мистерия на гласовете, носи невероятна енергия и сила и сякаш надскача невидими граници“, споделя композиторът Петър Дундаков.

Красиво, вълнуващо и запомнящо се – така определят концерта на Мистерията на българските гласове и Лиса Джерард присъствали в различни точки на Европа.

Повече информация и билети за фестивала в Барселона може да намерите на следния линк: https://lineup.primaverasound.es/

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: