Нова дума

Внесоха подписката за разкриване на Консулство в Барселона

zoom Внесоха подписката за разкриване на Консулство в Барселона

21 февруари 2019

Петицията за разкриване на Консулство в Барселона с общо 3580 подписа беше внесена в различни институции в България от инициатора и председател на Инициативния комитет Иванка Иванова. От общия брой подписи 3001 са събрани в Каталуния, а 579 – в България. Ето какво публикува тя във фейсбук групата „Консулска служба на Република България в Барселона (Петиция)“, след като на между 7 и 11 февруари внесе петицията: „Имаме Входящи номера в: Народно събрание – с председател Цвета Караянчева, Президент на Република България - Румен Радев, Вицепрезидент на Република България - Илияна Йотова, Министерски съвет - Бойко Борисов, Министерство на Външните работи - Екатерина Захариева, Посолство на Република България - посланик Иван Кондов, Омбудсман на Република България - Мая Манолова.

Българските институции ми оказаха пълно съдействие и ми подадоха ръка занапред. Поставих въпроса за готовността на българите от Каталуния за дарения на българи и български деца в нужда. Имах среща с пресаташето на Омбудсмана на България. Всичко се разрешава,  сме Заедно и има разбиране и чуваемост.

Няма институция,която да каже „НЕ“ на нашата кауза.

В Министерство на външните работи ме посрещнаха от техен представител - емоционална и разбираема среща от целия екип! Имаме СЕДЕМ положителни становища, пълно разбиране от нашия Министър на външните работи и посланика в Мадрид, както и от Министерски съвет, Президент и Вицепрезидент на България, от Председателя на Комисията по жалби и петиции в Народното събрание, Българската Патриаршия и Европейските депутати на България.

Цялата процедура по разкриване на Дипломатическо представителство в друга държава изисква определено технологично време. Това е в приоритета на Министъра на Външните работи на България .

Благодаря и за готовността да вземе присърце нашата молба!

Благодаря Ви на Вас: българите от Каталуния !

Благодаря на всички българи от всички краища на света, на испанските и българските фирми с адрес Барселона и българските институции за разбирането и необходимостта за разкриване на Дипломатическо представителство на България в Барселона, Автономна област Каталуния (Кралство Испания )! Благодаря на Българското национално радио- програма Хоризонт, на медиите ни: БГ новини, БГ новини Смолян, Нова дума - Мадрид и всички групи в социалната мрежа!

С Бога напред и всичко ще се случи добре, когато сме всички заедно !

Имаме благословията на Митрополит Антоний! Благодаря ти, дядо Владика!

Благодаря на Българския Патриарх!

Благодаря на всичките ми приятели и колеги от България! Приятелите са наистина БОГАТСВО! Благодаря на Юристите по международно право!

Благодаря на моето мило семейство, което ме подкрепи и взе дейно участие в каузата !

Благодаря на милите ми сънародници от Варна, Бургас, Провадия, Пловдив, на Асоциацията на българите по света с председател Младен Станев!

Благодаря на Памплона, Валенсия, Палма де Майорка и останалите българи от Испания! Благодаря на милите българи от Франция, Германия, Малта, Лондон, Милано, САЩ... много сте! Здраве и късмет на всички! Ето това е България, когато всички сме заедно!

Благодаря на транспортна фирма Биомет, която транспортира Дарението от Барселона до адрес на получателите в България !

Невероятен екип !!!! Поздравления приятели !

Вие сте богатството на България !

Щастлива съм и се гордея с Вас! Изпълних обещанието си! Благодаря Ви, че повярвахте в моите думи и на моите съмишленици Ненчо Алексиев и Ивайло Ценов – безценни сте всички !

Очакват ни много хубави неща да вършим всички заедно занапред! Сплотени!“

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: