Нова дума

Над 3500 подписа за разкриване на Консулска служба в Барселона

zoom Над 3500 подписа за разкриване на Консулска служба в Барселона

7 февруари 2019

Три месеца продължи събирането на подписи под петиция за разкриване на Консулска служба на Република България в Барселона. „Нова дума“ се свърза за повече подробности с председателя на инициативния комитет – Иванка Иванова, която сподели следното: „Срокът на Петицията беше до 24 януари 2019 г. След обработкат ана двете петиции - в Каталуния и в България, имаме общо 3579 подписа.

Те ясно показват необходимост от Дипломатическо представителство, по-точно Консулство на  Република България в Барселона.

Увеличи се активността на хората по време на коледните и новогодишните празници. Постарахме се да предоставим възможност и на българските граждани в отдалечените райони. Освен подписите от Испания и България, имаме подкрепа от испански и български фирми, както и от  българските европейски депутати.

След обработката на петициите от Каталуния и България ще ги внесем в България както следва: Народното събрание, Президент на Република България, Министерски съвет, Министерство на Външните работи, Посолството на България в Мадрид, Омбудсман на  България.

Надявам се скоро да е, това е в приоритета на държавните институции. След като  се запознаят с мотивите ни, общият брой на подписите и желанието на бизнеса да вземат решение и да отворят Консулство на Република България в Барселона. 

Консулството в Каталуния е необходимост за българските граждани и за българския бизнес. Ще обслужва всички без значение раса, пол, вероизповедание, политици, депутати, евродепутати, дипломати, представители на Българската Православна църква, представители на Главно Мюфтийство, Религиозното представителство на Саграда Фамилия, на Испания, представители на култура, музика, традиция, образование, туроператори, министри, подписали петицията и не подписали, всички представители на бизнеса в Испания и Каталуния и целия свят, както и европейските граждани в Европейския съюз!

Благодаря  за подкрепата на моите мили сънародници и на блестящите отношения на каталунските и испанските граждани и бизнесмени!“

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: