Нова дума

Изложбата „Мистика” на художника Валентин Ковачев – в Севиля

zoom Изложбата „Мистика” на художника Валентин Ковачев – в Севиля

7 февруари 2019

Посланикът на България в Испания Иван Кондов и председателят на фондация „Каха Сол” Антонио Пулидо откриха изложбата „Мистика” на художника Валентин Ковачев на 22 януари 2019 г. в сградата на едноименната фондация. В зала „Мурильо”  са изложени 63 авторски творби от графики, икони, живопис и скулптури, които ще могат да бъдат разгледани до 1 март. Събитието бе организирано със съдействието на посолството и почетното консулство на България в гр. Севиля, Андалусия.

В словото си посланик Кондов отбеляза, че професионалното развитие на художника и цялото му творчество е неразривно свързано както с Испания, така и с българската история и традиции. Подчерта, че Ковачев е активен участник в развитието на българо-испански културни отношения в продължение на няколко десетилетия. Творбите му са лесно разпознаваеми поради специфичния му стил. Същевременно, съчетават влиянието на различни култури, на традиоционното и модерното.

На откриването присъстваха представители на местните власти, на консулския корпус в Севиля, на испански културни институции и медии, многобройни ценители на изкуството, както и г-жа Росио Васкес, почетен консул на България за област Андалусия.

 

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: