Нова дума

Среща с новоназначения представител във Валенсия на централното правителство на Испания

zoom Среща с новоназначения представител във Валенсия на централното правителство на Испания

2 август 2018

Генералният ни консул Цветелин Цолов проведе среща с Хуан Карлос Фулхенсио Техедор /РSPV-PSOE/, новоназначен представител на централното правителство на Испания за автономна област Валенсия, на 24 юли т.г.

В проведения разговор дипломатът ни запозна Фулхенсио с дейността на генералното консулство на България във Валенсия. Информира го за обхвата на консулския окръг на представителството, както и за числеността на българските емигранти, пребиваващи на неговата територия. Домакинът сподели добрите си впечатления от българската общност и нейната безпроблемна интеграция в испанското общество. Подчерта важната роля на консулските представителства за успешната интеграция на чужденците и развитието на приятелските отношения между страните и регионите. Като отговарящ за службата по миграцията и чужденците, както и като главнокомандващ Националната полиция във Валенсианската автономна област, изрази готовността си за пълно и предметно съдействие и сътрудничество.

В хода на разговора представителят на централното правителство се поинтересува от политическата и икономическата обстановка в България и сподели отличните си впечатления от първото Българско председателство на Съвета на ЕС и постигнатите от него резултати.

Цветелин Цолов изрази пред Фулхенсио желанието си да допринесе за развитието и задълбочаването на сътрудничеството между Представителството на централното правителство /Delegación del Gobierno/ и генералното ни консулство. Домакинът изрази своята готовност за бъдещо пълноценно сътрудничество от всякакъв характер.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: